A hazai faipar

A hazai faiparban és jelenleg is az volt a jellemző, hogy egy-egy üzem keretében többféle faipari tevékenységet végeztek. Az utóbbi évtizedekben a termelési szerkezetében, valamint a piaci kapcsolataiban rendkívüli átalakulás történt, amely alapvetően megváltoztatta az egész ágazatot.

Ezeknek a folyamtoknak a hatására új szervezeti formák alakultak ki, a technikai és technológiai folyamatok fejlesztése révén változásokat eredményezte, és közelebb hozták ezt az ágazatot más országok fejlettségével.

A változás folyamán a változott bel-. illetve külföldi kereslethez igazodva a faiparban néhány szakágazatainál eltérő fejlődés történt meg. A legnagyobb termelési növekedés nagy részben a faiparban valósult meg.

A fafeldolgozás és szakterületei:

A fafeldolgozás a faanyagok félkész- és késztermékké történő átalakításával foglalkozó tevékenység. Szokás megkülönböztetni elsődleges és másodlagos feldolgozást.  Az elsődleges az erdei faválasztékok feldolgozását értjük. A másodlagos keretében történik a félkész termékeke megmunkálása.

Az elsődleges a nyersanyag kitermelő erdőgazdálkodást és tovább-feldolgozást köti össze. Ide tartozik a fafaragás, fűrész- és lemezipar, a cellulóz- a gyufa ipar. A másodlagos pedig a fafeldolgozás olyan területe, amely a nyersanyagot közvetlenül a végső felhasználás számára dolgozza fel.

Ebbe a körbe tartozik a bútoripar, a parketta- a láda- gyártása. Évszázadokkal ezelőtt a fafeldolgozás az erdőn kitermelt faragással, hasítással, szénégetéssel történő átalakításával kezdődött.

A technika fejlődésével azonban az üzemek a parketta-, a láda-, furnér- és a lemezüzemekkel egészült ki.

A ládagyár gyártási termékeit, ilyen az ipari, mezőgazdasági ládát, a fűrészipar által előállított deszkákból és pallóból minőségi termékekből készülnek.

Miért fontos a jó minőségű láda kiválasztása?

A gyümölcs és a zöldség a szervezet egyik alapvető feltétele. Olyan vitaminokat tartalmaz és energiát biztosít, amely elengedhetetlen forrás.

A megfelelően kialakított minőségi ládák, rekeszek a zöldségek szállításához jelentősen csökkentheti a veszteségeket, hosszabb ideig megőrzik frissességüket, nedvességet és a minőséget.

Védelmet nyújtanak a mechanikai károsodások és a nem kívánt fizikai változások ellen a tárolás és a szállítás során.

A minőségi termékeink jó minőségű fából készülnek, melynek egyik legfőbb tulajdonsága, hogy  könnyű fa, amely rendkívül ellenálló.

Az export gyümölcsöket a kellő tárolás nélkül nem lehet megvalósítani, viszont egyes gyümölcsfajok nem azonos ideig tárolható gazdaságosan. Az alma és körte körülbelül 200-300 napig tárolható probléma mentesen, de persze ezt nagyban befolyásolja az is, hogy miben tároljuk.

A bogyós gyümölcsök tárolására is megoldást kínálunk, az általunk készített egy soros rekeszekben. A héjasok tárolása jóval egyszerű, és akár több hónapig is eltart.

A ládagyárunkban készített rekeszek/ládák előnyei:
  • A tárolási idő megnövekszik
  • Megőrzi a termékek értékeit
  • Élettani betegségek csökkenése
  • Jobb szállíthatóság
  • Piacállóság
Miért érdemes minket választani?

Ládagyárunkban minden ládánk a legnemesebb természetes anyagból, fából készül. Kizárólag nemes nyár alapanyagot választunk, amelyeket gondosan feldolgozunk és ez garantálja, a minőséget és a hosszú élettartamot.

A gyártás során tapasztalt szakemberek végzik a munkafolyamatokat, minden részletért gondos figyelmet fordítanak, hogy minden szempontból megfeleljen. A rekeszeket és ládákat alaposan rögzítjük, hogy kibírja a nagy terhelést is.

Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk ügyfeleink kérésének teljesítésében. Ezért biztos lehet abban, hogy megrendelését rövid időn belül, a megállapodás szerinti feltételekkel végezzük el.

Rendkívül rugalmasak vagyunk, így a nagyobb mennyiségű rendeléseket is időben és alaposan készítjük el és szállítjuk.